Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 29 листопада – чому потрібно попросити у сусідів якусь...

Свята та прикмети 29 листопада – чому потрібно попросити у сусідів якусь дрібницю

Этот материал также доступен на русском языке
29 листопада в Україні відзначають День електронних привітань. Православні вшановують пам'ять святого Парамона. Іменини відзначають Олександр і Парамон. У народному календарі Парамонів день. У цей день не потрібно здійснювати великі покупки.

29 листопада – яке свято відзначають в Україні

29 листопада щороку відзначають незвичайне свято – День електронних привітань. Однією з його цілей став заклик спонукати людей надсилати саме електронні листівки, і тим самим допомогти навколишньому середовищу, зменшуючи надлишок вторинних паперових відходів. Свято – чудовий привід, надіслати цифрові листівки друзям і близьким, щоб нагадати їм, як багато вони для вас значать і як ви їх любите. 

29 листопада з 2018 року у світі відзначають Міжнародний день ягуара з метою підвищити обізнаність громадськості щодо важкого становища ягуарів і загроз, з якими вони стикаються, перебуваючи під загрозою зникнення.

Крім того, 29 листопада відзначають День любителя гострих відчуттів. Сьогодні є привід привітати всіх ваших знайомих і близьких людей, які люблять гострі відчуття. Без гострих відчуттів наше життя було б нудним і нецікавим. Можливо, сьогодні саме той день, коли настав час їх випробувати? 

Також 29 листопада відзначають – День мостів або Мостодень. Це не просто день для святкування архітектурних шедеврів та інженерного мистецтва. Це день нагадує нам про важливість зміцнення зв’язків між людьми. Мости слугують не тільки шляхом для переміщення з місця на місце, а й символом єдності в нашому світі. Відзначаючи День мостів, ми віддаємо належне інженерному мистецтву і замислюємося про важливість з’єднання, розуміння і діалогу в нашому світі. Давайте сьогодні надихатися красою і символікою мостів, а також зміцнювати зв’язки в нашому житті.

29 листопада – яке церковне свято 2023 року

Цього дня православні вшановують пам’ять святого Парамона Віфінського і 370 мучеників, які постраждали за свою віру. Імператор Декій посадив у в’язницю 370 християн, щоб змусити відректися від своєї віри за допомогою тортур. Парамон відкрито повстав проти правителя, визнавши християнську релігію. Після цього його та ув’язнених стратили.

29 листопада – що не можна сьогодні робити

З давніх-давен наші предки вірили, що цього дня не можна:

  • Розмовляти з людиною через поріг – посваритеся з нею в майбутньому.
  • Вести грошові справи і здійснювати великі покупки.
  • Ігнорувати поради близьких і друзів – вони можуть бути корисними.
  • Вагітним цього дня не можна їсти ягоди.

29 листопада – що прийнято робити в цей день

У Парамонів день наші пращури у сусідів просили позичити якусь дрібницю на кшталт яйця і цибулини. Вони вірили, що так людину буде супроводжувати удача весь наступний рік.

У цей день люди намагалися прислухатися до порад близьких. Вважалося, що люди стають мудрішими і можуть приймати далекоглядні рішення.

29 листопада – народні прикмети

Здавна люди вірили, що цього дня природа вказувала на те, якою буде погода найближчим часом і взимку:

  • яскраво світять зірки – до похолодання, зірки тьмяні – чекай відлиги;
  • снігопад цього дня обіцяє наступного року гарний урожай;
  • вітряна погода – зима буде холодна і сніжна, дощова – чекай на теплу і сиру зиму;
  • ожеледь на дорогах – зима буде сувора, але снігу принесе мало.

29 листопада – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олександр і Парамон.

За річну передплату на газету «На пенсії» — у подарунок настінний кольоровий календар на 2024 рік

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні