Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛінивий штрудель з хрусткою скоринкою та ароматною начинкою: такий десерт вам точно...

Лінивий штрудель з хрусткою скоринкою та ароматною начинкою: такий десерт вам точно сподобається

Этот материал также доступен на русском языке
Цей штрудель – справжня паличка-виручалочка для багатьох господарок. Готується він легко і просто, тісто виходить хрустким, а начинка – соковитою та ароматною.

І, найголовніше, що не треба возитися з тістом. Також ми розповідали, як приготувати лаваш на сковороді.

Інгредієнти:

  • яблука – 3 шт.;
  • вершкове масло – 80 г;
  • мелена кориця – 1 ч.л.;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • ванілін – щіпка;
  • лаваш – 1 шт.;
  • цукрова пудра.

Приготування:

  1. Очистіть яблука від шкірки, серцевини та насіння. Наріжте яблука великими кільцями, посипте цукром та корицею. Не забудьте додати ванілін і вершкове масло, нарізане шматочками.
  2. Потім яблука зі спеціями та маслом перекладіть на сковороду і обсмажте на середньому вогні до м’якості, приблизно 15-20 хвилин.
  3. В окремій ємності збийте віночком яйце. Лист лаваша розкладіть на столі та змастіть яйцем з одного боку.
  4. Викладіть на лаваш яблучну начинку. По краях листа залиште по 2 см вільного простору.
  5. Загніть усередину на начинку спочатку горизонтальні, потім вертикальні краї. Закрутіть штрудель із лаваша з яблуками по вертикалі.
  6. Деко для випікання змастіть вершковим маслом і викладіть штрудель. Зверху змастіть збитим яйцем.
  7. Випікайте в розігрітій до 180° духовці близько 15 хвилин.
  8. Зверху лаваш можна посипати цукровою пудрою.

Нове на сайті