Середа, 15 Травня, 2024
ГоловнаДачаЦі 5 рослин знищують родючість на ділянці: врожаю овочів та фруктів можете...

Ці 5 рослин знищують родючість на ділянці: врожаю овочів та фруктів можете не чекати

Этот материал также доступен на русском языке
Багато дачників не замислюються, що причиною поганої врожайності можуть бути не лише погодні умови, недостатній догляд, а й самі рослини. Так, деякі культури нещадно виснажують ґрунт, через що можна втратити врожай.

Отже, які рослини є проблемними на ділянці. Як з’ясувалося, до таких рослин належать лопух, жимолість, кінський каштан, береза та ясен.

З лопухом все зрозуміло, на ділянці це бур’ян, який багато хто видаляє, але є й ті, хто не поспішає виривати лопух, особливо, якщо є домашня живність, яка любить ласувати цією рослиною.

Лопух швидко розростається і здатний окупувати і грядки, і сад, залишивши інші рослини без харчування та води.

Також потрібно бути вкрай обережними й з жимолістю. Вона теж швидко розростається, і може бути місцем для проживання шкідників, які потім пошкоджуватимуть плодові рослини та овочі.

Вчені вважають, що небажаний сусід для садових і овочевих культур – каштан. Його листя та плоди містять речовини, які погано впливають на інші рослини. Але якщо вірити езотериці, то саме каштан символізує родючість і благополуччя для сім’ї, де росте каштан. Але садити його краще у дворі, де поряд немає інших рослин. І врахуйте, що місця йому знадобиться дуже багато.

Береза та ясен забирають із ґрунту вологу, вони – гарне рішення на ділянках, які часто затоплюються водою, знаходяться у низинах. Але на усіх інших вони будуть витягувати всю вологу з землі і зростаючі поруч культури просто засихатимуть, в іншому випадку, потрібно буде забезпечити рясний і щедрий полив.

Також читайте: Як сформувати смородину на врожай.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні