Всі ми знаємо, що традиційно дріжджове тісто замішується з води або молока, дріжджів, солі, цукру, борошна та олії. Але є ще один незвичайний інгредієнт, який допомагає отримати тісто схоже на пух, яке ще швидко не черствіє.
Як виявилося, це звичайний крохмаль, саме його господині додають при приготуванні тіста, щоб випічка була більш пористою та повітряною. Але краще використовувати кукурудзяний крохмаль, а ось від картопляного краще відмовитися, тому що він може надати випічці неприємного смаку.
Інгредієнти:
- Вода – 300 мл
- Дріжджі сухі – 11 г
- Борошно пшеничне (вищий сорт) — 600 г
- Олія — 50 мл
- Цукор – 2 ст. ложки
- Сіль – 1 ч. ложка
- Крохмаль – 1 ст. ложка
Приготування:
- Беремо теплу воду і розчиняємо в ній дріжджі. Додаємо цукор, соняшникову олію та сіль. Відставляємо буквально на 5-10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати, опару не робимо.
- Просіюємо борошно через сито і додаємо крохмаль, частинами вводимо в дріжджову суміш і замішуємо м’яке тісто.
- Накриваємо рушником або харчовою плівкою та залишаємо підходити на 1 годину.
- Після цього тісто акуратно обминаємо руками, ділимо на порційні шматочки, розкочуємо в кружки, викладаємо по центру начинку та ліпимо наші пиріжки.
- Не забуваємо про вистоювання, достатньо дати пиріжкам постояти хвилин 10-15 і можна приступати до випікання або смаження на сковороді.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки з цибулею та яйцем.