Сьогодні ми розповімо, як просто приготувати королівський гарнір. Таку картоплю можна їсти навіть без підливи, вона виходить легкою, повітряною та смачною.
Раніше ми розповідали, кому не можна їсти картопляне пюре.
Справжнє пюре має бути ніжним, повітряним, із яскравим приємним смаком.
Отримати таку страву можна за допомогою правильного приготування та потрібних інгредієнтів. Яскравий аромат і ніжність картопляному пюре дає вершкове масло.
Але навіть масло не допоможе зробити страву ідеальною.
Вся справа в тому, що масло «працює» тільки при правильному варінні картоплі.
Як потрібно варити картопляне пюре
Насамперед потрібно очистити картоплю від шкірки, промити під проточною водою і відправити в каструлю з киплячою водою на 10 хвилин.
Після цього відвар потрібно злити та перейти до другого етапу варіння. Для цього в каструлю з картоплею наливаємо молоко стільки, щоб картопля опинилася в рідині.
У молоці картоплю варять 15-20 хвилин.
Коли картопля звариться, знімаємо її з плити і вводимо шматочок вершкового масла та ретельно розминаємо товкачем.
Залишаємо під кришкою на 5 хвилин. Потім перемішуємо ще раз і приступаємо до трапези. Смачного!