Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти млинці на дріжджах.
Інгредієнти:
- 400 мл сироватки
- 100 мл води
- 3 яйця
- 250 г борошна
- 3 ст. ложки цукру
- 2 ст. ложки олії
- 1 ч. ложка соди
- ванільний цукор
- щіпка солі
Приготування:
- У великій мисці з’єднуємо яйця, цукор, ванільний цукор та сіль. Ретельно розмішуємо віночком до утворення однорідної суміші.
- Виливаємо сироватку з водою і добре перемішуємо. Частками вводимо просіяне борошно, і замішуємо тісто на млинці.
- Додаємо соду, щоб прибрати зайву кислинку від сироватки і вводимо олію. Добре розмішуємо.
- Розігріваємо сковороду і змащуємо трохи соняшниковою олією.
- Коли сковорода нагрілася, набираємо тісто трохи менше половника та розливаємо по сковороді тонким шаром. Орієнтуйтеся на свій половник і розмір сковороди, чим тоншим буде шар тіста, тим ніжнішими будуть млинці.
- Смажимо 2-3 хвилини з одного боку і 1 хвилину – з іншого.
- Такі млинці можна подавати з медом, варенням або згущеним молоком, а можна нафарширувати м’ясом або іншою улюбленою начинкою.