Інгредієнти:
Для тіста:
Курине яйце – 1 шт.;
Кефір – 250 мл;
Сіль – 1 ч. ложка;
Цукор – 1 ст. ложка;
Олія соняшникова – 30 мл;
Борошно – 400 г;
Розпушувач – 1 ч. ложка (сода);
Олія соняшникова для смаження.
Для начинки:
- Білокачанна капуста – 400 г;
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- Морква – ½ шт.;
- Рослинна олія – 1 ст. ложка;
- Томатна паста – 0,5 ст. ложки;
- Сіль та перець – за смаком.
Приготування:
Спочатку займіться начинкою, адже для приготування тіста потрібно мінімум часу. Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки з яблуками на сковороді.
- Для начинки нашаткуйте капусту і помніть її руками. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на середній тертці.
- У сковороді розігрійте олію. Обсмажте цибулю 2–3 хвилини до м’якості, додайте томатну пасту та смажте ще 1 хвилину.
- Всипте моркву та капусту, посоліть і поперчіть, перемішайте. Тушкуйте овочі на невеликому вогні під кришкою 12-15 хвилин. Начинка має охолонути.
- З’єднайте в одній ємності кефір, яйце, цукор, сіль та олію. Все ретельно змішайте. У традиційному рецепті замість розпушувача використовується сода. Її потрібно безпосередньо додавати до кефіру.
- Борошно просійте і додайте розпушувач. Частинами вводьте в рідку масу і замішуйте тісто. Воно повинно вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук.
- Поділіть тісто на рівні частини. Кожну розкотіть у коржик завтовшки 4-5 мм. У центр викладіть начинку чим більше – тим краще.
- Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і обсмажуйте пиріжки з двох сторін до золотистого кольору і хрусткої скоринки.