Яєчна шкаралупа містить масу корисних для рослин мікроелементів. У ній міститься:
- кальцій,
- магній,
- калій,
- залізо,
- цинк,
- мідь
Ці речовини стимулюють ріст рослин, покращують їхню плодоносність і якість овочів.
Раніше ми писали, чим удобрити город у жовтні, щоб грядки ломилися від овочів.
Як приготувати добриво зі шкаралупи яєць
Крім багатого складу яєчна шкаралупа покращує структуру і склад ґрунту та захищає рослини від негоди і шкідників.
Досвідчені городники готують корисне для ґрунту добриво з яєчної шкаралупи, дотримуючись таких правил:
- На один квадратний метр ґрунту вносять 0,5 – 1 кг шкаралупи залежно від рівня кислотності землі.
- При внесенні шкаралупи в ґрунт знадобиться нейтралізація її розкислювального ефекту за допомогою інших добрив.
Як правильно удобрювати ґрунт яєчною шкаралупою
Яєчну шкаралупу можна змішувати з такими органічними добривами:
- верховий торф,
- хвойний осад,
- деревна тирса,
- листовий компост.
Крім того, доречні й такі мінеральні добрива:
- сульфат заліза,
- аміачна селітра,
- сульфат амонію.
Важливо: надлишок шкаралупи може не дуже добре вплинути на здоров’я рослин, тому варто знати міру.