П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧому безробітним українцям відмовляють у праві на субсидію?

Чому безробітним українцям відмовляють у праві на субсидію?

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, доходи яких не дозволяють їм самостійно оплачувати комунальні послуги, одержують субсидії. При цьому допомога від держави виплачується й у тому випадку, якщо у сім'ї є дорослий безробітний. Однак допомога в оплаті комуналки держава надає не всім безробітним.

Хто із безробітних може розраховувати на отримання субсидії, роз’яснили у Пенсійному фонді України (ПФУ).

Як отримати субсидію безробітним?

Як з’ясувалося, щоб отримати субсидію, потрібно мати офіційний статус безробітного, тобто перебувати на обліку в Центрі зайнятості. Причому цей статус має підтверджуватись у той період, за який розраховують доходи сім’ї для призначення субсидії.

Так, при призначенні субсидії на опалювальний сезон беруться доходи членів сім’ї у І та ІІ кварталі 2023 року. Таким чином, якщо безробітний член сім’ї перебував на обліку у службі зайнятості хоча б місяць із цього періоду, то сім’я має право на субсидію.

Стаття по темі: Скоро опалювальний сезон, оформляємо субсидію: які доходи врахують і куди скаржитися, якщо відмовляють у допомозі?

У ПФУ нагадують, що це право передбачено підпунктом 3 пункту 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого ухвалою Кабінету Міністрів України 21 жовтня 1995 року.

Таким чином, сім’ї, в яких є безробітні, які не перебувають на обліку у службі зайнятості, сьогодні позбавлені права на субсидію. Причому багато з цих сімей ледве зводять кінці з кінцями. А після закінчення опалювального сезону, коли в Україні зростуть усі тарифи на комуналку, їхній стан може погіршитися.

Таким чином, влада зможе змусити «легалізуватися» тих чоловіків призовного віку, які ще не актуалізували свої дані до ТЦК і ретельно уникають мобілізації.

Читайте також: Хто в Україні має право звернутися за субсидією?

За матеріалами today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні