Інгредієнти:
- жирний щільний сир – 250 г;
- яйце (жовток) – 1 шт;
- груша або яблуко – 1 шт;
- цукор – 80 г;
- вершкове масло – 30 г;
- борошно – 3 ст.л.;
- сода – 1/2 ч.л.;
- ванілін.
Приготування:
Щоб приготувати це ніжне печиво потрібно:
- Очистити грушу й нарізати її на дрібний кубик.
- Додати до сиру нарізані фрукти, жовток і вершкове масло.
- Змішати борошно з содою і насипати його в масу, потім додати цукор і замісити тісто.
- Сформувати кульки розміром діаметром 2 – 3 см, посипати їх кунжутом або маком і злегка приплюснути.
- Застелити пекарський лист пергаментом, розташувати на ньому печиво на відстані приблизно 2 см.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 – 20 хвилин.
Важливо це печиво не перетримати в духовій шафі.
Можна відразу подавати до столу і кликати домашніх на затишне чаювання.
Раніше ми розповідали, як замісити еластичне і ніжне тісто на вареники та пельмені.