П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДачаЩо посадити на подвір'ї восени: невибагливі квіти, яким холоди не страшні

Що посадити на подвір’ї восени: невибагливі квіти, яким холоди не страшні

Этот материал также доступен на русском языке
Квіти в осінньому саду піднімуть настрій у прохолодні дні, коли облітає листя і фарб у природі стає все менше. Морозостійкі рослини радують око і наповнюють красою похмурі осінні дні.

Влаштовувати квітучу клумбу восени потрібно зі стійких до низьких температур рослин, які не бояться перших заморозків і не вимагають великої кількості сонячного світла.

Раніше ми писали, які квіти краще садити восени.

Очиток – не боїться холодів

Іноді цю квітку називають “крижаною рослиною” через її невибагливість до температури. Також вона вимагає мінімального поливу і стійка до патогенів. Цвіте з кінця літа до листопада.

Зимові братки – цвітуть і в морози

Є спеціально виведені сорти браток, які дуже витривало переносять мінусові температури. Вони цвітуть навіть взимку, якщо вона не надмірно сувора. Квіти вимагають посадки з гарним дренажем, оскільки не люблять застій води.

Верес – невибагливий до низьких температур

Один з оптимальних варіантів для осінньої прикраси саду – цвіте з другої половини літа до глибокої осені. Існує безліч різноманітних сортів вересу, простих у догляді. До того ж, це чудовий медонос і просто красивий мешканець саду.

Котяча м’ята – приємний осінній аромат 

Рослина не тільки красиво цвіте, а й наповнює осіннє повітря чудовим ароматом. Бузковий колір тримається місяцями і стає прекрасною холодостійкою альтернативою лаванді.

Всі ці квіти невибагливі і за мінімального догляду довго тішитимуть своїм барвистим виглядом в осінньому саду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні