Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯкі квіти краще садити восени: ранньою весною ви свій сад не впізнаєте

Які квіти краще садити восени: ранньою весною ви свій сад не впізнаєте

Этот материал также доступен на русском языке
З настанням осені починається період посадки, пересадки, розсаджування, переформування квітників. Щоб у наступному сезоні мати гарні квітники, висаджувати декоративні багаторічники потрібно восени - з жовтня до початку листопада.

За кілька тижнів до приходу морозів вони вкореняться, а навесні почнуть прикрашати клумби набагато раніше від квітів весняної посадки. Більшість квітучих багаторічників при осінній посадці навесні зацвітуть. А ось при весняній посадці вони часто не встигають добре укорінитися до цвітіння, тому найчастіше перший рік бутонів не дають.

Раніше ми розповідали, біля яких рослин не можна садити троянди.

При осінній посадці шанси на пишне цвітіння значно збільшуються, рослини проходять загартування, навесні отримують максимальну кількість талої води, сонячного світла, активно ростуть, легко переносять заморозки, менше уражаються хворобами.

Традиційно восени висаджують більшість цибулинних весняноквітучих рослин: тюльпани, іриси, рябчики, декоративні цибулинні, лілії. Восени добре висаджувати хости, гейхери, декоративні злаки, герані, багаторічні айстри, гортензії, безвременник. Безвременник може навіть зацвісти на початку листопада, якщо його посадити наприкінці вересня – на початку жовтня.

Важливо, щоб у вашому регіоні за 3-4 тижня до морозів коренева система цибулини встигла розвинутися, а надземна частина не з’явилася над поверхнею ґрунту. Тому посадки починають, коли температура повітря знизиться до 9-10 градусів і пройдуть дощі. І не вносьте під цибулинні рослини свіжий або напівперепрілий гній, так як цибулини можуть захворіти і загинути.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні