Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніша запіканка із звичайних продуктів – бюджетна страва для обіду та вечері

Найсмачніша запіканка із звичайних продуктів – бюджетна страва для обіду та вечері

Этот материал также доступен на русском языке
Овочева запіканка готується з білокачанної, цвітної капусти або брокколі. За бажання в запіканку можна додати м'ясний фарш і тоді вона буде поживнішою. Але сьогодні ділимося найпростішим рецептом смачної запіканки з білокачанної капусти.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Масло вершкове – 140 г
  • Молоко – 200 г
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець – за смаком.

Приготування:

  1. Наріжте цибулю кубиками, а моркву натріть на великій тертці.
  2. Вершкове масло розтопіть на сковороді. Підсмажте на ньому цибулю та моркву до золотистого кольору.
  3. У капусти видаліть верхнє листя і наріжте його. Посоліть і трохи обомніть її руками. Відправте капусту до цибулі та моркви, смажте, поки не випарується волога. Дайте час охолонути.
  4. Розбийте яйце в миску і збийте віночком. Влийте молоко і збивайте далі. Цією сумішшю залийте капусту, добре перемішайте і відправте в попередньо змащену олією форму для запікання.
  5. Запікайте в розігрітій до 180°С духовці протягом 30 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з квашеної капусти.

Нове на сайті