Інгредієнти:
- Печень “Вушка” – 600-700 г
Для заварного крему:
- Молоко – 1 л
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 40 г
- Кукурудзяний крохмаль – 40 г
- Цукор – 200 г
- Вершкове масло – 150 г
- Ванільний цукор – 1 пакетик
Приготування:
- Насамперед приступаємо до приготування крему. Трохи нагрійте молоко. Окремо змішайте яйця з цукром, додавши ванільний цукор, борошно та крохмаль. Все перемішайте до однорідності.
- Влийте 300 мл теплого молока в нашу суміш із яєць, цукру, борошна та крохмалю, перемішайте все і з’єднайте з рештою молока.
- Поставте на середній вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Проваріть 30 секунд та знімайте з вогню.
- Після цього додайте нарізане шматочками холодне вершкове масло і перемішайте до однорідності. Дайте крему час охолонути.
- Збираємо торт. Візьміть роз’ємну форму і викладіть шар печива, змастіть кремом, потім знову викладіть шар печива і знову змастіть кремом. У такий спосіб формуйте торт.
- Залишіть трохи печива для декору.
- Верх торта змастіть кремом і посипте крихтою з печива.
- Щоб торт ідеально просочився, залиште його на 6-8 годин у прохолодному місці.
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий медовик.