Приготувати тісто на вареники досить просто, потрібно змішати необхідні інгредієнти та вимісити тісто, щоб воно не липло до рук і не рвалося, було податливим та еластичним.
Також можна приготувати вареники на заварному тісті.
Щоб тісто вийшло потрібної консистенції, досвідчені господині додають до нього секретний інгредієнт, за допомогою якого вареники вдаються «на славу».
Приготувати ідеальне тісто допомагає звичайна олія.
За класичним рецептом в тісто для вареників додають молоко і трохи води, яйце (можна один білок), сіль, а також олію та борошно. Щоб вареники вийшли смачними, апетитними та м’якими, для тіста слід брати борошно лише найвищої якості, просіюючи його перед використанням за допомогою сита.
Спрощує роботу з тістом для вареників додавання олії в борошно. З розрахунку на 2 склянки молока потрібно додати 2-3 чайні ложки соняшникової олії.
Завдяки маслу тісто без проблем розкочуватиметься і вийде не тугим, а досить м’яким і ніжним, але при цьому не розварюватиметься.
Також додавання олії впливає і на процес ліплення. Такі вареники будуть добре ліпитись (склеюватись).