Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаДачаВстигніть посадити ці садові рослини у жовтні і навесні отримаєте квітучий килим

Встигніть посадити ці садові рослини у жовтні і навесні отримаєте квітучий килим

Этот материал также доступен на русском языке
У жовтні садівники мають ще можливість посадити улюблені декоративні рослини, які ранньою весною прикрасять клумби пишним цвітінням.

Восени можна висадити цибулинні рослини, серед яких є найвдаліші для посадки у жовтні. Вони не бояться холодів і навесні прикрасять ділянку безліччю різних фарб. Про це пише Express.

Раніше ми розповідали, як зібрати своє насіння квітів.

Гіацинт

Гіацинт не лише барвистий, яскравий, а й ароматний. Якщо пройти повз клумбу з гіацинтами, то створюється відчуття, що хтось розлив дорогу парфум.

Гіацинти прості у догляді, але їм важливі багато сонця і добре дренований ґрунт. Рекомендується садити гіацинти з вересня до жовтня, оскільки цибулинам необхідно пережити холодні зимові температури, щоб вийти зі стану спокою.

Крокус

Крокуси вимагають мінімум уваги. Висаджують їх із вересня по листопад, а якщо погодні умови дозволяють, то й у грудні. Але все ж таки найкращий час вересень-жовтень, щоб цибулинки встигли вкоренитися до морозів. Рослина любить піщанистий, добре дренований грунт. Краще вибирайте для квітів сонячне та відкрите місце в саду.

Нарцис

Нарциси – це традиційні рослини на наших клумбах. Якщо ви хочете, щоб ароматні суцвіття порадували вас напровесні, то посадіть цибулини в жовтні. Рослина віддає перевагу сонячному місцю з добре дренованим ґрунтом.

Аліум

Цибуля може бути не тільки продовольчою, а й декоративною. Суцвіття у нього бувають фіолетового, синього, білого та рожевого кольору. Рослина живе до чотирьох років після посадки та має тривалий сезон цвітіння аж до літа. Садити аліум можна до середини осені, тому це відмінний вибір для жовтневих робіт у саду.

Декоративна циибуля любить сонячні місця, але може розвиватися і в півтіні. Намагайтеся висаджувати її біля стіни або огорожі, щоб захистити від вітрів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні