Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаГрошіЧи припинять виплати тим, хто виїхав за кордон через війну – відповідь...

Чи припинять виплати тим, хто виїхав за кордон через війну – відповідь міністра

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерка соцполітики розповіла, які виплати не можуть отримати ті, хто був змушений виїхати з України.

Кабінет міністрів України не планує припинити виплати українцям, які виїхали за межі країни через бойові дії. Виняток становлять ВПО, допомога яким була припинена раніше. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Interfax заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович. 

“Ми припинили виплату допомоги для внутрішньо переміщених осіб, які понад 90 днів не були в країні”, – нагадала міністерка. 

За її словами, особи з інвалідністю можуть не побоюватися залишитися за кордоном без допомоги, оскільки міністерство “не впевнене, що ті виплати, які там є, є достатніми для того, щоб ці люди змогли добре почуватися за кордоном”. 

Раніше ми писали, що чоловікам з інвалідністю заборонили виїжджати з України.

“Плюс ми розуміємо, що не так багато людей з інвалідністю за кордон виїхало. Переважна більшість повернулися назад, або не виїжджали взагалі через складнощі для свого здоров’я і соціалізації”, – відповіла міністерка на запитання щодо коригування подвійних виплат українцям, які виїхали в інші країни через бойові дії.

Також Жолнович зробила акцент на тому, що громадяни України, які виїхали, у будь-якому разі отримуватимуть належні їм виплати, “тому що це зароблені людиною гроші”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні