Перше правило – достатня кількість води. Досвідчені господині радять брати 1 літр води на 100 г макаронних виробів, звичайно, можна взяти рідини й трохи менше, головне, щоб макарони вільно плавали у воді.
Друге правило – не потрібно часто перемішувати макарони при варінні, достатньо це зробити двічі-тричі.
Макарони закидають у киплячу підсолену воду, перемішують, чекають, поки вода закипить і зменшують вогонь.
Третє правило – не переварювати макарони. Так, дрібні макарони варять 5-6 хвилин, а великі чи довгі – 8-9 хвилин.
Вермішель або павутинку можна готувати ще простіше. Кинути макаронні вироби у воду, дати закипіти, відключити вогонь, накрити кришкою і залишити на 5 хвилин. І все, вермішель – готова.
Четверте правило – обов’язково потрібно промити водою, але не холодною, а гарячою. При перепаді температур макарони просто злипнуться. Для цього макарони висипають у друшляк і промивають гарячою водою.
Не забуваємо додати вершкове масло, воно потрібно не тільки для смаку, та й для того, щоб макарони не злиплися.