Новини

Нічна атака на Україну та ситуація на фронті на ранок 30 вересня – що повідомили у Генштабі

За словами голови Об’єднаного прес-центру сил оборони “Південь” Наталії Гуменюк в ефірі телемарафону , росіяни випускали ударні безпілотники зі східного узбережжя Азовського моря та з мису Чауда в Криму.

“Беспілотники були знову спрямовані на Південь Одещини, знову були спрямовані непростими маршрутами. У тому числі маневруючи, намагалися обійти систему протиповітряної оборони для того, щоб увійти не лише до південних, а й до центральних регіонів України”, – розповіла вона, – , додавши, що атака була досить потужною, але майже всі повітряні цілі були знищені.

У рашистів у пріоритеті залишається Подунав’я – припортова інфраструктура відповідного напряму, який цікавить супротивника у контексті зернової ініціативи. Також росіяни активно виявляють інтерес до об’єктів критичної та іншої важливої інфраструктури.

“На жаль, сталося потрапляння в один із об’єктів інфраструктури у Вінницькій області, але пожежа вже ліквідована. І евакуація, яка проводилася для безпеки людей, не була критичною”,— пояснила Гуменюк.

Що відбувається на фронті сьогодні, 30 вересня

Минулої доби сталося 44 бойових зіткнень.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському та Лиманському напрямах противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене становище у районі Клещіївки Луганської області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському напрямах противник здійснив понад 20 невдалих атак у районах Тоненького, Мар’їнки, Новомихайлівки та Старомайорського Донецької області.

Також безуспішно намагався відновити втрачене становище на південний захід від Авдіївки Донецької області.

На Запорізькому напрямку загарбники намагалися відновити втрачене становище в районах Роботино та Вербового Запорізької області, успіху не мали.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам збитків у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку наші воїни продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та завдають успішної поразки по тилах противника.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 удари по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ вразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 зенітно-ракетні комплекси, 13 артилерійських засобів, склад боєприпасів та станцію РЕБ противника.

Новое на сайте

  • Новини

Сільським жителям доступний новий вид допомоги — що потрібно для реєстрації та скільки виплатять

Деякі українці можуть отримати грошові виплати від держави.

18/10/2024 18:24
  • Новини

Українським пенсіонерам збільшать пенсії у два етапи: коли чекати на підвищення

У Мінсоцполітики оголосили про чергові підвищення пенсійних виплат.

18/10/2024 17:32
  • Новини

Міжнародний фонд видає по 21 800 гривень українцям: як отримати грошову допомогу

Українці можуть отримати нові виплати від міжнародної організації.

18/10/2024 16:09
  • Статті

Найкращі електричні кросовери: ТОП-5

Популярність електричних кросоверів обумовлена ​​низкою факторів, що відображають глобальні тренди та технологічні досягнення у автомобілебудуванні.

18/10/2024 15:27
  • Новини

Що потрібно посіяти восени на городі, щоб відновити ресурси ґрунту

Прийшла осінь, і ми всі зайняті збиранням урожаю. Добре попрацювали не лише ми, а й…

18/10/2024 14:46
  • Новини

Такого гарбуза ви ще не готували — простий рецепт смачної страви

Як незвичайна закуска особливий гарний гарбуз маринований. Пропонуємо вам дуже швидкий і легкий рецепт маринованого…

18/10/2024 13:31