Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаЦіни на газ в Україні – які тарифи встановлені для населення з...

Ціни на газ в Україні – які тарифи встановлені для населення з 1 жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
Газопостачальні компанії визначились із тарифами на газ для населення з 1 жовтня. Газ для українців коштуватиме від 7,7 до 9,99 гривень.

Свої річні пропозиції на другий місяць осені оприлюднили 12 постачальників. Якщо порівнювати з попередніми місяцями, то ціни на газ у жовтні не змінюються, а це означає, що тариф залишається незмінним.

Раніше ми розповідали, які тарифи на світло готують українцям.

Залежно від компанії, вартість кубометра газу в жовтні коливатиметься від 7,70 до 9,99 грн. При цьому у 7 постачальників ціна кубометра нижча за 8 грн, ще у 5 – вища.

Важливо, що більшість (близько 98%) українських побутових споживачів газу нині є клієнтами Газопостачальної компанії «Нафтогаз України».

Це 12,4 млн українських домогосподарств, які купують паливо за гарантованою ціною 7,96 грн за кубометр. Діючі річні тарифні пропозиції діють до 1 травня 2024 року включно. Тобто до кінця опалювального сезону газ точно не подорожчає.

Також 22 серпня у Кабінеті Міністрів ухвалили рішення продовжити дію ПСО (покладання спеціальних обов’язків) на ринку природного газу, що дозволить зберегти без змін та тарифи на тепло.

«Нафтогаз трейдинг» реалізовуватиме газ для населення для виробників тепла (на яке покладено ПЗГ) по 7 420 грн за тисячу кубометрів; а для виробників тепла для бюджетних організацій – по 16 390 грн за тисячу кубометрів.

Для інших споживачів, як повідомляє Група Нафтогаз, ціна газу буде знижена до минулого сезону і визначатиметься за формулою, виходячи з ринкових цін в Україні.

Запроваджено гнучкий механізм використання фіксованих обсягів газу виробниками тепла під час опалювального сезону.

А це означає, що виробники теплової енергії зможуть використати заощаджений протягом місяця ресурс фіксованого обсягу газу у наступних періодах опалювального сезону.

Джерело: ГазПравда

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні