Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаУкраїнці затамували подих: у Міненерго зробили важливу заяву про тарифи на світло...

Українці затамували подих: у Міненерго зробили важливу заяву про тарифи на світло – чого чекати

Этот материал также доступен на русском языке
1 червня в Україні підвищилися тарифи на світло, причому кардинально. Було скасовано градацію тарифів за кількістю спожитих кіловат, і тепер усі споживачі платять за єдиним тарифом – 2,64 гривні за кіловат.

Але експерти прогнозують підвищення тарифів на світло, що чекати українцям і до чого готуватися.

Ситуацію прояснили у Міністерстві енергетики.

Раніше ми розповідали, що в Україні з 1 жовтня будуть по-новому рахувати тариф на доставку газу.

Так, за словами, міністра енергетики Германа Галущенка, поки що немає жодних планів щодо збільшення тарифів на електропостачання для побутових споживачів.

Глава Міненерго нагадав, що до кінця грудня 2023 року діє положення про покладання спецзобов’язань на ринку електроенергії  щодо забезпечення доступної електроенергією населення.

«І ми продовжуватимемо дію  спецзобов’язань до кінця опалювального сезону. Тому питання підвищення тарифів навіть не обговорюється», – наголосив він.

Міністр наголосив, що енергосистема України повністю готова до проходження осінньо-зимового періоду з метою забезпечення ресурсами, підготовленості генерації та системи передачі.

«Єдиний фактор, який може вплинути на відключення електропостачання, – це атаки ворога. Ми робимо все, щоб такі відключення, якщо вони будуть наслідком атак, були короткостроковими. Для цього вже напрацьовано величезну кількість рішень, які ми випробували минулої зими, і зараз ми їх модифікували для того, щоб максимально забезпечити споживачів електроенергією», – зазначив він.

Щодо газу, то міністр зазначив, що у сховищах сьогодні є майже 15 млрд кубів.

«Це навіть більше, ніж було заплановано на початок опалювального сезону. Тому з ресурсами проблем не буде», – наголосив Галущенко.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні