П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на середу, 27 вересня: чи очікуються цього дня геомагнітні бурі?

Магнітні бурі на середу, 27 вересня: чи очікуються цього дня геомагнітні бурі?

Этот материал также доступен на русском языке
Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі. Їх викликають потоки заряджених частинок, викинуті Сонцем.

Зараз Земля перебуває під впливом потужної магнітної бурі. Вона розпочалася сьогодні, 26 вересня, і триватиме аж три дні – до 28 вересня включно.

Про це йдеться у повідомленні Центру прогнозування космічної погоди Національного агентства океанічних та атмосферних досліджень (NOAA) США.

Пік бурі планувався на 26 вересня, але він змістився на 27-е, а потім потужність бурі поступово знижуватиметься.

За прогнозами, опублікованим на сайті Метеоагент, в середу, 27 вересня, K-INDEX 8 (high) бурі відповідає високому рівню.

K-index – показник геомагнітної активності. Він означає відхилення магнітного поля Землі від норми.

Нагадаємо, ми публікували прогноз геомагнітних бур на вересень 2023 року. Але треба пам’ятати, що Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися.

Вплив магнітних бур на людей

Як відомо, сильні магнітні бурі здатні впливати на самопочуття частини населення Землі – йдеться про метеочутливих людей. Також погіршення самопочуття можуть відчути люди похилого віку, вагітні та люди з хронічними захворюваннями.

Зазвичай під час магнітних бурь вони скаржаться на головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому і безсоння. Також до частих симптомів можна віднести пригнічений настрій, підвищену дратівливість, підвищений або навпаки знижений тиск. Крім того, можуть загостритись хронічні захворювання.

Як пережити магнітну бурю

У ці дні слід особливо уважно поставитися до свого здоров’я та подбати про себе. Насамперед потрібно намагатися дотримуватися режиму сну і давати організму достатньо часу для відпочинку.

Також необхідно частіше бувати на свіжому повітрі – наприклад, влаштовувати собі дрібні стабільні прогулянки, які також забезпечать таку важливу фізичну активність.

Крім того, лікарі рекомендують пити більше води та додати до свого раціону сезонні фрукти та овочі. А ось виключити з нього або хоча б звести до мінімуму алкоголь і напої, що містять кофеїн.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні