П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких смачних домашніх булочок і пирогів ви не їли: як приготувати ідеальне...

Таких смачних домашніх булочок і пирогів ви не їли: як приготувати ідеальне здобне тісто

Этот материал также доступен на русском языке
Здобні булочки або пироги - улюблені ласощі багатьох, особливо якщо вони приготовлені у домашніх умовах. Успіх залежить не тільки від хороших дріжджів, щоб тісто підійшло та було повітряним, а й аромату самої здоби.

Досвідчені кулінари поділилися одним секретним інгредієнтом, який обов’язково потрібно додати до здобного тіста, щоб отримати ароматну випічку.

Раніше ми розповідали, як приготувати швидке тісто для пиріжків.

Такий інгредієнт – вершкове масло. Без нього важко уявити випічку. Але додавати його слід після термічної обробки. Вся справа в тому, що масло потрібно підрум’янити на сковороді, зробити його топленим, із золотавим кольором.

Дати охолонути і лише після цього вводити в тісто.

Зазвичай масло топлять 7-8 хвилин, постійно помішуючи.

Інгредієнти для здобних булочок

Для здобного тіста нам знадобляться: 1 склянка молока, 100 г вершкового масла, 10 г сухих дріжджів, 1 куряче яйце, 1 пакетик ванільного цукру, 100 г цукру, 500 г борошна та щіпка солі.

Як приготувати булочки?

Спочатку потрібно поєднати тепле молоко з дріжджами, щоб вони потоваришували. Потім ввести охолоджене топлене масло, яйце, цукор, сіль, ванільний цукор і частинами вводити борошно і замішувати еластичне тісто. Залишити на годину, щоб воно підійшло. Зробити булочки та залишити підходити у формі ще на 20-30 хвилин. Після чого випікати у духовці близько 30 хвилин при 170-180 градусах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні