П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаТарифи на електроенергію, воду та газ: стало відомо, скільки доведеться платити з...

Тарифи на електроенергію, воду та газ: стало відомо, скільки доведеться платити з 1 жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен українець перед початком нового місяця переживає, чи не підвищаться тарифи на комунальні послуги та скільки доведеться платити за електроенергію, воду та газ. Стало відомо, які комунальні тарифи діятимуть в Україні із 1 жовтня.

Тарифи на електроенергію з 1 жовтня

Тариф на світло підвищили з 1 червня 2023 року. Якщо раніше тариф залежав від кількості споживаної електроенергії, то зараз усі українці платять за єдиним тарифом – 2,64 гривні на 1 кіловат. Такий тариф протримається до нового року, але у Міненергетики обіцяють, що дія тарифу буде продовжена до кінця опалювального сезону.

Багато залежатиме від атак РФ на нашу енергетичну систему.

У споживачів є можливість зменшити суми у платіжках за допомогою дво- чи тризонних лічильників. Так, при двозонному лічильнику в нічний час кіловат електроенергії коштуватиме 1,32 гривні замість 2,64 гривні.

Щодо тарифу з 1 жовтня, то він не зміниться.

Тарифи на воду з 1 жовтня

У липні НКРЕКП ухвалила постанову про підвищення вартості послуг водопостачання та водовідведення практично для всіх водоканалів країни, проте скасувала її після критики президента Володимира Зеленського.

Поки що питання про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення не порушувалося, а це означає, що з 1 жовтня ми платитимемо, як і раніше.

Тариф на газ для населення з 1 жовтня

98% усіх споживачів в Україні одержують газ від Нафтогазу. При цьому в Нафтогазі зазначили, що чинний тариф не змінюватиметься принаймні до кінця опалювального сезону. А це означає, що з 1 жовтня ми й надалі користуватимемося природним газом за ціною 7,96 грн/кубометр.

Раніше ми розповідали, що з 1 жовтня будуть по-новому вважати тариф на розподіл газу.

Тарифи на опалення з 1 жовтня

В уряді ухвалили рішення про продовження пільгової ціни на газ для підприємств теплокомуненерго. Таким чином, вони й надалі закуповуватимуть газ у Нафтогазу за ціною 7,4 грн/кубометр. Не змінюватимуться тарифи не лише на тепло, а й на гарячу воду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні