Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаЗ 1 жовтня українцям по-новому рахуватимуть розподіл газу – що зміниться

З 1 жовтня українцям по-новому рахуватимуть розподіл газу – що зміниться

Этот материал также доступен на русском языке
Деяким українцям з 1 жовтня зменшать тариф на доставку газу. У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вважають, що зміни допоможуть зменшити фінансове навантаження на побутових споживачів.

Так, в Україні з 1 жовтня при визначенні мінімальних обсягів річної замовленої потужності враховується виключно функціонуюче газове обладнання побутового споживача, яке не було опломбоване.

Про це повідомили у НКРЕКП.

Раніше ми розповідали, чи потрібно платити за доставку газу, якщо труби купували власним коштом.

Комісія таким чином хоче зменшити фінансове навантаження на побутових споживачів, які протягом попереднього газового року, що триває з жовтня 2022 року до вересня 2023 року, споживали мінімальні обсяги газу.

Для прикладу в НКРЕКП навели платіжку споживача на Буковині, у якого опломбовано опалювальний прилад та водонагрівач. Якщо до змін споживач щомісяця платив за розподіл 52,07 гривні, то тепер сума у платіжці знизиться до 6,47 гривні. За рік споживач зможе заощадити 547,25 гривні.

Кожна газорозподільна компанія самостійно визначатиме мінімальну плату для приміщення, яке не користується або частково не користується газом.

Нове на сайті