Так, у нещодавньому дослідженні японського вченого Токійського Університету Айк Аракелян вказано, що найкорисніший фрукт – це ківі.
Фахівець зазначає, що у ківі міститься вітамінів та мінералів більше, ніж у 27 інших найпопулярніших фруктах. При цьому він майже не містить калорій. Також ківі – цінне джерело харчових волокон, фолієвої кислоти, вітамінів C та E, антиоксидантів та інших корисних речовин.
У двох середніх порціях ківі міститься стільки ж калію, скільки й у банані, а калорій практично немає.
Саме завдяки такому складу, фрукт особливо рекомендують їсти людям похилого віку.
Він допомагає зміцнювати кістки, судини, нормалізує травлення та виводить токсини з організму.
Цей фрукт здатний допомогти з виведенням холестерину, зміцнити здоров’я очей шкіри і навіть нормалізувати сон.
Джерело: storinka