Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк зберегти цибулю та часник до нового врожаю - що обов'язково роблять...

Як зберегти цибулю та часник до нового врожаю – що обов’язково роблять досвідчені дачники

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб цибуля та часник після збирання врожаю добре зберігалися, потрібно провести деякі прийоми, про які знають досвідчені дачники.

Цибуля і часник перед закладкою на тривале зберігання слід ретельно перебрати та просушити. Цибулини з ознаками шийкової гнилі (стали водянистими, жовто-рожевого кольору, лушпиння вкрилося пліснявою і щільною чорною кіркою) треба викласти на лист і прогріти в духовці чотири години при температурі 40 градусів. Така суха «сауна» не нашкодить і здоровим цибулинам, а лише буде гарною профілактикою, адже вони могли контактувати з хворими.

При появі зеленої плісняви на часнику (зубчики в’ялі, на поверхні з’являються світло-жовті плями та ямки) треба також прогріти головки в духовці при температурі 30-40 градусів три-чотири години. Потім покласти на зберігання у ящик.

Якщо часник і цибуля будуть у вас зимувати в неопалюваній коморі або кімнаті, то для дезінфекції приміщення слід обкурити сіркою або парою спирту-денатурату. Тоді овочі сягають нового врожаю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні