Інгредієнти:
- борошно – 3 склянки
- вода – 1 склянка
- яйце – 1 шт.
- сіль – щіпка
- олія – 30 мл
- сіль, перець – до смаку
- фарш – 700 г
- цибуля (велика) – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- сметана – 200 мл
Приготування:
- У воду додайте яйце, трохи солі, олію та борошно і замішайте тісто. Готове тісто накрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 20 хв.
- Половину цибулини наріжте на маленькі кубики і додайте у фарш, також за смаком додайте сіль та перець.
- Тісто розділіть на 2 частини. Кожну розкотіть у прямокутник, викладіть по всій довжині фарш, загорніть у рулет і наріжте на шматочки шириною приблизно 3 см.
- Наріжте другу половину цибулі, моркву натріть на тертці, обсмажте на сковороді, до золотистого кольору.
- Після чого додайте сметану, добре перемішайте і викладіть наші ліниві пельмені. Посоліть і залийте водою, щоб вона покрила пельмені.
- Накрийте кришкою та тушкуйте на маленькому вогні, до готовності (приблизно 25 хвилин).