Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯке сьогодні свято: 27 вересня – День вихователя та день туризму в...

Яке сьогодні свято: 27 вересня – День вихователя та день туризму в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
27 вересня 2023 року – це середа. Сьогодні своє професійне свято відзначають вихователі, а також ті, хто любить мандрувати.

27 вересня відзначається цікаве свято – Всесвітній день туризму та День туризму в Україні. Започаткувала це свято Всесвітня туристична організація, що діє під егідою ООН. Людство ще за давніх часів шукало можливості подорожувати та переміщатися для кращих умов життя. Згодом люди почали подорожувати з релігійною метою, а згодом — щоб побачити щось нове та цікаве для себе.

В Україні День туризму почали відзначати 1998 року. Наша країна багата на безліч унікальних туристичних локацій, які можуть відвідати громадяни України чи іноземці.

А ще 27 вересня – в Україні День вихователя, людей, які виховують маленьких громадян нашої країни. В Україні День вихователя розпочали відзначати з 2011 року. Свято заснували після того, як Кабінет міністрів затвердив постанову та розпочав програму розвитку дошкільної освіти, яка тривала до 2017 року. На рішення відзначати свято вплинула резолюція І Всеукраїнського з’їзду працівників дошкільної освіти.

За традицією, щорічно святкують його 27 вересня, але деякі установи відзначають в останню неділю вересня.

Прикмети на погоду на 27 вересня

  • Вітер північний – наступне літо буде спекотним;
  • Різко похолодало – чекайте ранньої весни;
  • Вранці заморозки – до ранньої зими.

Що не можна робити 27 вересня

Цього дня не варто розпочинати нових справ – усі вони завершаться невдачею.

Не можна пліткувати і розповідати чужі секрети. Дівчатам краще утриматися від походів у цей день у ліс, особливо наодинці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні