No menu items!
Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати зошит для школи: особливі критерії, правила вибору

Як вибрати зошит для школи: особливі критерії, правила вибору

Щоб шкільний зошит належно виконував свої функції, треба ознайомитись з тим, на які моменти звертати увагу.

Багато батьків не знають, як купувати зошити для школи правильно, щоб вони прослужили надійно весь навчальний рік. Це особливо важливо для учнів молодших класів або першокласників, адже вони тільки починають вчитись правильно писати.

Корисні поради щодо вибору шкільного зошита

Зошити для навчання бувають у 2 розмірах – це 175*205 мм та 148*205 мм. Вони повністю відповідають національним стандартам України. Під ці розміри виготовляють папки та обкладинки для зошитів. У продажі є загальне письмове приладдя формату А4.

Перед тим, як вибрати зошити, треба звертати увагу на ряд моментів.

  1. Колір паперу. Він повинен бути білим, але не білосніжнім, тому що при використанні зошита яскраво-білого кольору, зростає напруження на очі. Згідно з національним стандартам України, білизна повинна бути у рамках 82-86%. Це означає, що оптимальна яскравість аркушів паперу у якісному зошиті вважається приглушено-білий та матовий.
  2. Щільність паперу. Від цього аспекту залежить, наскільки комфортно буде писати у зошиті. Щільність має бути у рамках 55-75 г/м2. Цей показник значно менший, аніж щільність офісного паперу. На ньому можна писати кульковою та капілярною ручкою. У шкільних зошитах інколи використовують папір щільністю 70-80 г/м. У такому випадку можна уникнути протікання гелевих та кулькових ручок з тонкою лінією письма.
  3. Скріплення листів. При виборі дитячого зошита, треба звертати увагу на металеві скоби, якими скріплені сторінки. Вони повинні бути щільно закриті, інакше, учень під час користування зошитом може поранитись.
  4. Оформлення обкладинки. Виробники шкільних товарів намагаються зробити обкладинку своєї продукції якомога привабливішою. Це поясняється тим, що споживачами шкільного приладдя є діти віком від 6 до 18 років. Молодші школярі обирають дизайни із зображенням героїв мультиків, тварин, сучасних автомобілів та роботів. Деякі навчальні заклади рекомендують батькам учнів купити зошити з обкладинками в одному, нейтральному кольорі. Тому в продажі є і такі варіанти шкільних матеріалів.
  5. Кількість аркушів. Зошити на 12 аркушів підходять для дітей, які вчаться у навчальних класах. Обсяг від 48 аркушів та більше відносяться до загальних та вони призначені для учнів старших класів. Зошити на 96 аркушів вже підходять для студентів вищих навчальних закладів, коледжів.
  6. З полями та без. Сьогодні у продажі є зошити з полями та без них. Для учня молодших класів краще обирати перший варіант. Вчитель може використовувати вироби з полями для якихось заміток, а дитина – записувати домашнє завдання чи залишати пояснення до основного матеріалу. Учням старших класів поля не дуже потрібні.
  7. Усі лінії в зошиті повинні бути рівними та чіткими.

Вибрати якісне шкільне приладдя зовсім не складно, якщо враховувати деякі поради. Також треба звертати увагу на побажання дитини.

Канцелярська продукція для дітей шкільного віку, представлена в каталозі нашого магазину Germes, вражає своїм різноманіттям. Пропонуємо також зошити для дитячої творчості.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні