Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниХто має платити за повірку лічильника електроенергії – ви повинні це знати

Хто має платити за повірку лічильника електроенергії – ви повинні це знати

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні повернули проведення планових повірок приладів обліку комунальних послуг, серед яких є лічильники електроенергії. Багатьох споживачів цікавить, хто має платити за повірку лічильника, а також чи потрібно замовляти її проведення.

Як йдеться у повідомленні “Львівобленерго”, єдиної дати для цього немає, оскільки для кожного лічильника вона своя і залежить від того, коли він був встановлений та введений в експлуатацію.

Насамперед зазначимо, що побутовим клієнтам електромереж не потрібно самостійно замовляти повірку – це роблять електрики відповідних компаній. Перевірку електролічильників проводять залежно від класу точності лічильника раз на 4, 6 чи 8 років.

Електрики самі контролюють необхідність повірки лічильника і можуть заявити про його заміну.

Щодо плати, то споживачі за повірку не платять. Найчастіше заміна старого лічильника теж проводиться безкоштовно – винятком може бути бажання клієнта встановити сучасний багатозонний лічильник.

Це все стосується побутових споживачів, а от, якщо йдеться про підприємства, то тут потрібно самостійно стежити за термінами експлуатації лічильників та оплачувати їхню повірку.

Запам’ятайте, повірку лічильників можуть проводити лише акредитовані відомства.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні