Інгредієнти:
- Кефір – 400-500 г
- Крупа манна – 150-200 г
- Яйця – 2-3 шт.
- Цукор -100 г
- Сіль – щіпка
- Цукор ванільний – пакетик
- Розпушувач – 10 г (або сода – 3 г)
- Масло вершкове (для змащування форми) – 20 г
Приготування:
- Вливаємо кефір у миску і додаємо манку, перемішуючи до однорідності.
- Залишаємо манку з кефіром мінімум на 30 хвилин, щоб манка набрякла.
- Розігріваємо духовку до 190°C.
- Розбиваємо яйця в миску і збиваємо їх цукром, щіпкою солі і ванільним цукром. Не забуваємо додати розпушувач або соду.
- Додаємо збиті яйця в манку з кефіром. Добре перемішуємо.
- Змащуємо форму вершковим маслом. Виливаємо тісто у форму. Поміщаємо в розігріту духовку та випікаємо манник 40-50 хвилин.
- Готовий манник дістаємо з духовки та залишаємо у формі на 5 хвилин. Після чого дістаємо з форми, даємо охолонути і подаємо до чаю.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ароматний шоколадний пиріг за копійки.