П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЩонайменше 4 місяці: пенсіонерам почали виплачувати нову допомогу від ООН: кому і...

Щонайменше 4 місяці: пенсіонерам почали виплачувати нову допомогу від ООН: кому і скільки дають

Этот материал также доступен на русском языке
Українські пенсіонери, які перебувають у регіонах найбільш постраждалих від війни, почали отримувати гроші від ООН. Це стало можливим завдяки Всесвітній продовольчій програмі ООН (ВПП)

У Мінсоцполітики повідомили, що доплати на картки вже отримали близько 260 тис. пенсіонерів.

Раніше ми розповідали, кому з пенсіонерів доплатять 520 гривень.

«Під час війни українці, які проживають на територіях, де ведуться бойові дії, часто потребують додаткової фінансової підтримки. Це дозволяє Уряду України та міжнародним партнерам спрямовувати наявний у партнерських організацій фінансовий ресурс найбільш уразливим громадянам похилого віку», – зазначила перший заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Список таких осіб, на підставі реєстрів, що є в державі, формує Пенсійний фонд.

А ВПП спрямовує грошові виплати саме цим людям.

30 серпня таку фінансову підтримку отримали на картки понад 260 тис. пенсіонерів, які:

  • проживають на територіях активних чи можливих бойових дій;
  • мають розмір пенсії менше ніж 3 тис. грн.;
  • не отримували з 1 березня 2023 р. додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання для ВПО.

Загалом було перераховано коштів на загальну суму понад 115 млн грн.

ВПП надаватиме грошову допомогу протягом щонайменше 4 місяців, пенсіонери отримуватимуть доплату до пенсії на суму, якої не вистачає до 3 тис. грн (але не менше 100 грн).

«Зі зростанням цін через війну, мільйонам людей у регіонах, уражених бойовими діями, важко дозволити собі речі першої необхідності, і багато хто з них змушений зменшувати кількість прийомів їжі або ж купувати менш якісну та менш поживну їжу», – зазначив директор ВПП у Україні Метью Холлінгворт, – «Ми підтримуємо найуразливіші верстви населення через вже існуючі інструменти соціальної допомоги, щоб наші програми доповнювали допомогу від уряду».

Для отримання виплати пенсіонерам не потрібно робити жодних дій.

Вона проводиться без подання заяви, згідно з інформацією, що є у державних реєстрах. Виплата грошової допомоги провадиться шляхом перерахування коштів на рахунки пенсіонерів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні