Інгредієнти:
З розрахунку на 2 півлітрові банки
- помідори – 700 гр;
- цибуля — 1 шт.;
- стручок гострого перцю – 10 гр;
- петрушка – 10 гр;
- часник — 2 зубчики;
- перець запашний – 6 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- оцет – 2 ст.л.;
- вода – 500 мл;
- цукор – 1 ч.л.;
- сіль – 2 ст.л.
Приготування:
- Миємо помідори та інші овочі, даємо їм висохнути, готуємо банки.
- Помідори нарізаємо на 4 частини, цибулю – тонкими смужками, а гіркий перець – кільцями.
- На дно банок укладаємо петрушку, часник і перець, далі – часточки томатів, чергуючи їх із цибулею шарами.
- Для маринаду доводимо воду до кипіння в каструлі, додаємо цукор, перець, сіль, лавровий лист і через 2-3 хвилини оцет.
- Готовий маринад розливаємо по банках.
- Приступаємо до пастеризації. Для цього встановлюємо банки, накриті кришками, у велику каструлю і заливаємо їх водою по плічка. Після закипання пастеризуємо помідори 15 хвилин, після чого закриваємо кришки ключем і перевертаємо.