Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаНайневибагливіші квіти: як виростити волошки в саду

Найневибагливіші квіти: як виростити волошки в саду

Этот материал также доступен на русском языке
Садова волошка відноситься до декоративних культур. У рослини махрові суцвіття різних кольорів - від білого до темно-бузкового. Висота куща досягає 50 см. Махрові волошки бувають як однорічні, так і багаторічні. Всі вони прості у догляді, витривалі та холодостійкі.

Коли висівають волошки

Однорічні рослини вирощують із насіння, яке висівають прямо в ґрунт у квітні. Насіння розміщують на відстані близько 12 см один від одного. Землесуміш змішують із перегноєм. Спочатку посіви закривають прозорою плівкою. Коли з’являться сходи, плівку можна забрати.

Багаторічні сорти висівають глибокої осені під зиму. Сходи, що з’явилися на наступну весну, проріджують і садять на постійне місце, де вони можуть рости протягом десятка років. Розмножувати багаторічні сорти волошок можна і поділом торішнього куща навесні, коли рослина починає прокидатися, або наприкінці літа після цвітіння.

Де краще посадити волошку

Рослини люблять сонце, тому при виборі місця для посадки потрібно уникати затінених місць (у тіні вони зацвітуть пізніше). До ґрунту вони невибагливі, але краще ростуть на піщаних слабокислих ґрунтах без особливого зволоження. Якщо кислотність збільшується, рослина багаторічних сортів може загинути. В цьому випадку потрібно провапнувати ґрунт.

У чому полягає догляд за волошками

Хоча волошка і невимоглива до догляду, але прополювання квітника, розпушування ґрунту і підживлення підуть їй тільки на користь. Підживлення сечовиною та нітрофоскою з розрахунку 25-30 г на відро води сприяє рясному цвітінню.

У міру в’янення квіток їх потрібно зрізати. Це роблять для того, щоб сад не перетворився на волошкове поле: рослина добре розмножується самосівом. Зрізати квітки потрібно не під корінь, щоб листя, що залишилося, продовжувало прикрашати квітник.

Рослина потребує дуже помірного поливу у міру висихання ґрунту. Посуху волошка переносить набагато легше, ніж надмірний полив. Якщо літо не посушливе, то поливу квітка не потребує, достатньо дощів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні