Незвичайні та дуже смачні деруни без картоплі – такий рецепт сподобається багатьом
				
				
		
				
				
					Всі ми звикли, що драники готуються виключно з картоплі, але не менш смачні та оригінальніші драніки можна приготувати з баклажанів.				
		
				
					
ІНГРЕДІЄНТИ:
- баклажани – 400 г, 
 
- борошно пшеничне – 4 столові ложки,
 
- яйця – 1 шт., 
 
- сода – 1/2 чайної ложки,
 
- олія – 2 столові ложки,
 
- часник – 1 зубчик,
 
- сіль – до смаку.
 
Приготування:
- Баклажани помити, розрізати на чотири частини, натерти на великій тертці.
 
- Посолити, перемішати, залишити на 15 хвилин, потім віджати сік.
 
- Подрібнити часник, додати до баклажанів і перемішати.
 
- В масу вбити яйце, просіяти борошно з содою, влити олію та перемішати.
 
- На розігріту з маслом сковороду ложкою викладати баклажанну масу.
 
- Смажити на середньому вогні з одного боку – без кришки, з іншого – під кришкою.