Так, вчені дійшли висновку, що якщо щодня випивати чай, температура якого становить вище 70 градусів, то в кілька разів зростає ризик розвитку раку гортані чи стравоходу.
Оптимальна температура чаю – 50-60 градусів.
Раніше ми розповідали, з якого посуду небезпечно пити чай.
Також важливо відзначити, що гарячий чай впливає на роботу харчових рецепторів, погіршуючи її. В результаті людина не отримує задоволення від їжі.
Також гарячий чай псує емаль зубів, провокує розвиток карієсу.
Можна було б зупинитися, але гарячий напій негативно впливає і на судини носової порожнини, через що може спостерігатися кровотеча з носа.
Тому, якщо ви любите пити гарячий чай, дайте йому трохи охолонути, інакше наслідки можуть бути плачевними.