Середа, 15 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯкою буде погода восени? - Прогнози синоптиків: "Три бабині літа"

Якою буде погода восени? – Прогнози синоптиків: “Три бабині літа”

Этот материал также доступен на русском языке
За прогнозами синоптиків, прийдешня осінь здивує нас непостійним характером. Вже з перших днів вересня осінь заявить про свої права, а у листопаді в Україну прийдуть перші морози, що стане провісником настання ранньої зими.

Незважаючи на це, осінь порадує нас одразу трьома періодами бабиного літа.

ВЕРЕСЕНЬ: опадів майже не передбачається

Як обіцяють синоптики «Укргідрометцентру», вересень стане типовим осіннім місяцем. Його середня температура становитиме 12-13 градусів тепла. Опадів у вересні практично не передбачається, лише короткочасні дощі можливими є 9 та 26 вересня.

За прогнозом народного синоптика з Волині Володимира Деркача, у перші дні вересня очікується ще літнє тепло. Однак за кілька днів прийде різке похолодання. Така погода протримається недовго, і до кінця першої декади встановиться тепла погода. Це буде перше бабине літо осені. Друга декада вересня розпочнеться з похолодання і дощової погоди. Проте вже до кінця другої десятиденки знову потеплішає і настане другий період бабиного літа. Наприкінці вересня утримається тепла погода, але з опадами у вигляді дощу.

ЖОВТЕНЬ: можливими є перші заморозки

У жовтні погода буде досить комфортною. У першій декаді температура коливатиметься від 2 до 14 градусів тепла, з високою вологістю повітря. Незважаючи на це, опадів у жовтні майже не очікується, місяць буде сухим та сонячним. Можливими є невеликі дощі ближче до середини жовтня.

А от за прогнозом народного синоптика Володимира Деркача, у жовтні можливими є перші заморозки. І якщо вдень погода потішить теплом, то вночі температура сильно опускатиметься. Найхолоднішими стануть перші дні місяця. Потім знову прийде тепло, проте кінець першої та початок другої декади знову будуть прохолодними, з невеликими дощами. При цьому сильного похолодання не слід очікувати. Після 14 жовтня настане третій період бабиного літа. Вдень погода буде сухою та сонячною, а от ночами вона опускатиметься дедалі нижче, щоправда, заморозків очікувати не слід. Третя декада почнеться з помірно теплої погоди, але потім температура почне повільно знижуватися, знаменуючи перехід до вологої та холодної осені.

ЛИСТОПАД: часті дощі та мокрий сніг

Синоптики вважають, що найтеплішим днем листопада буде друге число, коли стовпчики термометрів можуть піднятися до 9 градусів тепла. Але до кінця місяця температура знизиться до невеликих негативних значень, і до 25 листопада може становити 2 градуси морозу. Опадів у листопаді буде небагато, переважно в період з 8 по 27 листопада.

Народний синоптик Володимир Деркач вважає, що листопад розпочнеться з дощів, які будуть несильними, але частими. Вже у перший тиждень місяця вночі можливими є невеликі морози, тоді як вдень стовпчик термометра ледь долатиме нульову позначку. До середини місяця можливим є потепління, а кількість опадів зменшиться. Наприкінці листопада видасться кілька погожих, але прохолодних днів. Вдень температура повітря буде вищою за нуль, а в нічні години почастішають заморозки. З середини третьої декади з’являться опади, іноді у вигляді мокрого снігу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні