Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДачаЧому досвідчені овочівники висаджують цибулю восени: ви повинні це знати

Чому досвідчені овочівники висаджують цибулю восени: ви повинні це знати

Этот материал также доступен на русском языке
Висаджувати під зиму можна не лише часник, а й цибулю. Посадка цибулі наприкінці сезону дозволяє отримати врожай навіть із дрібних цибулин і виключає ймовірність цвітіння рослин.

В Україні озиму цибулю висаджують з середини жовтня до початку листопада – за 30-35 днів до настання стійких холодів. Якщо зробити це в теплі дні, то цибулини проростатимуть, що призведе до їхнього замерзання в зимові місяці. Не варто затягувати з посадкою. У такому разі сівок до сильних морозів не встигне сформувати кореневої системи.

Запам’ятайте, цибуля любить сонце та теплу погоду. Саме тому її потрібно садити на сонячних грядках. За кілька тижнів до посадки їх треба удобрити. Достатньо внести на грядки компост і деревний попіл (відро на 1 м грядки).

Цибулю висаджують після озимого часнику, коли температура повітря не більша за 5 градусів. Садять на глибину близько п’яти сантиметрів, відстань між цибулинками – приблизно 5 см, між рядами – сантиметрів 30. Найкраще брати цибулини 1-3 см у діаметрі. Що дрібніші цибулини – то краще.

Для посадки рекомендують вибирати гострі і «зліші» сорти, наприклад, такі як «Центуріон», «Штуттгартер».

Що дає посадка – це перш за все ранню, соковиту та ароматну зелень, з якої можна готувати салати, а також якісні та великі цибулини.

Обов’язково спробуйте!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні