П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі свята відзначають 2 вересня: пам'ятні дати, прикмети та заборони

Які свята відзначають 2 вересня: пам’ятні дати, прикмети та заборони

Этот материал также доступен на русском языке
2 вересня 2023 року – це субота. Сьогодні відзначають День закінчення Другої світової війни, Всесвітній день кокосу, в Україні – День нотаріату. У народному календарі – Самойлів день. Одесити святкують День міста.

2 вересня відзначають День закінчення Другої світової війни. Саме цього дня 1945 року на американському кораблі “Міссурі” підписали акт про капітуляцію Японії. Вона була останньою державою з “осі” Берлін-Рим-Токіо.

Цієї суботи, 2 вересня, святкують своє професійне свято нотаріуси – День нотаріату. Його було затверджено 22 лютого 2010 року президентом Віктором Ющенком з ініціативи нотаріальної палати. Нотаріальна діяльність є дуже важливою для розвитку України.

2 вересня – Всесвітній день кокосу. Головна мета свята – поінформувати людей про велике значення кокосів у подоланні бідності, розвиток кокосового виробництва, залучення в нього інвестицій. Вперше його відсвяткували у 2009 році з ініціативи Азіатсько-Тихоокеанського кокосового співтовариства.

Яке церковне свято відзначають 2 вересня?

Православні шанують пам’ять пророка Самуїла. Святого Самуїла на Русі вважали покровителем чоловіків, тому сьогодні вшановували чоловіків. Жінки цього дня збирали гриби у лісі та готували господареві вдома грибні страви. Головною стравою цього дня вважається картопля із грибами.

2 вересня вважається вдалим днем для збирання моркви та буряків, якщо ці овочі не зібрали раніше. Наші пращури говорили, що чим нижче жінка згинається до землі, тим більше здоров’я отримає.

Якщо вірити прикметам, то щоб у житті були успіх і щастя, 2 вересня потрібно розчесатися дерев’яним гребінцем.

Що не можна робити 2 вересня

У цей день не можна стригти волосся та нігті. Подружжю категорично не можна сперечатися і сваритися, інакше відносини між ними зіпсуються. Чоловікам не можна ходити у старому та м’ятому одязі. Не можна залишати без нагляду дітей, щоб не налякала їх нечиста сила.

Прикмети погоди 2 вересня

  • Якщо вродилося багато горобини, то врожай вівса буде добрим.
  • Якщо в сараї завелося багато мишей, то зима буде холодною.
  • Кроти риють багато свіжих ям – до холодної зими.
  • Журавлі летять високо та повільно – до теплої та затяжної осені.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні