Інгредієнти:
- Манна крупа — 1 склянка
- Борошно пшеничне — 1 склянка
- Цукор — 1 склянка
- Розпушувач — 1 чайна ложка
- Яблука — 5 шт
- Масло вершкове — 70-80 г
- Молоко — 100 г (за бажанням)
Приготування:
-
- Перемішати сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач, манку.
- Натерти яблука на середній тертці. Краще вибирати соковиті кисло-солодкі та ароматні сорти яблук.
- Змастити маслом силіконову форму. Суху частину пирога розділити на 4 частини, а яблучну – на 3. Викласти першим шаром суху частину, потім яблука і так по черзі рівномірно розподіляючи по формі кожен шар.
- Зверху на насипний пиріг натерти на тертці масло, щоб воно покрило усю поверхню.
- За бажанням можна ще й трохи полити молоком, щоб пиріг вийшов м’яким.
- Випікати при температурі 170 градусів, 35-40 хвилин.