Виявляється, одна із причин – це неправильно підібрані огірки. Навіть за дотримання рецептури продукти псуються.
Сьогодні розповімо, які ж огірки не варто солити або маринувати.
Отже, насамперед, не використовуйте для консервації перезрілі або пожовклі плоди. Краще зробіть з них свіжий сала на обід, попередньо очистивши шкірку або ж згодуйте домашнім тваринам.
Головне правило – огірок для соління або маринування має бути молоденьким і зеленим, тоді він набагато смачніший.
Не підходять для консервації і покручені чи гіркі овочі. Закручені часто просто складно вимити, а гіркі можуть зіпсувати смак консервації.
Не використовуйте для консервування і плоди з пошкодженою або трохи зіпсованою шкіркою. В них вже напевно проникли бактерії, через які банка потім може вибухнути.
Для консервування використовують молоді огірки із чорними “голочками”. А гладкі огірки – це салатний сорт, який краще не закочувати на зиму, а вживати влітку.
І ще одне важливе правило – не відкладайте консервування потім. Якщо ви назбирали огірки або купили їх на ринку, відразу ж консервуйте, не чекайте, поки вони прив’януть. Чим свіжіший огірок, тим хрумкішим і смачнішим він буде.
Якщо ж плоди трохи прив’яли, обов’язково реанімуйте їх за допомогою замочування у звичайній воді.