Але навіщо досвідчені господині та кухарі обдають перці перед приготуванням окропом? Відповідь на це запитання мало хто знає.
Виявляється, водні процедури для перцю, який фаршируватимуть рисом та м’ясом, допомагають розкрити глибину смаку. Смак овочів стає набагато яскравішим і приємнішим.
Також у деяких сортів перцю може бути неприємна гіркуватість і саме гаряча вода допомагає її позбутися.
Але обдавати окропом потрібно правильно. Для цього потрібно підігріти необхідну кількість води, довівши до кипіння та обов’язково додати трохи солі.
Потім очищений перець опускають у гарячу воду і вичікують 5-7 хвилин.
Якщо ви не любите їсти перець із плівкою (шкіркою), то після замочування в окропі вона дуже легко знімається. Тоді фаршировані перці вийдуть ще смачнішими та ніжнішими.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, ніж удобрити перець, щоб він був солодким і м’ясистим.