Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧи зможуть українці, які мають автомобіль отримати житлову субсидію?

Чи зможуть українці, які мають автомобіль отримати житлову субсидію?

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які витрачають на оплату комуналки понад 15% сімейного бюджету, мають право оформити субсидію на оплату комуналки. Але чи потрібна допомога, якщо у претендента на пільгу є автомобіль?

Відповідь на це запитання дали у Пенсійному фонді.

Для того, щоб мати можливість отримати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг, особа зі складу домогосподарства, яка претендує на субсидію, повинна мати один транспортний засіб (крім мопедів та причепа), з року випуску якого минуло понад 5 років. Також можна мати у власності кілька автомобілів, але старших за 15-річний вік.

Якщо ж конкретний член одного домогосподарства має у власності принаймні один транспортний засіб, з моменту випуску якого ще не минуло п’яти років або два або більше автомобілів віком до 15 років, субсидія в такому разі не призначається.

При цьому не враховуються мотоцикли, вартість яких на дату набуття права власності не перевищує чотирьох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, з якого призначається субсидія, самостійно зібрані транспортні засоби, транспортні засоби, одержані безоплатно або придбані на пільгових умовах через структурні підрозділи.

Раніше ми розповідали, який потрібно мати дохід для отримання субсидії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні