П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля пікантного смаку: названо секретний інгредієнт, який потрібно додати до малосольних огірків

Для пікантного смаку: названо секретний інгредієнт, який потрібно додати до малосольних огірків

Этот материал также доступен на русском языке
Є багато рецептів приготування малосольних огірків за 15 хвилин, дві години та добу. Але щоб огірочки вийшли запашними та смачними потрібно додати один секретний інгредієнт.

Традиційно при приготуванні малосольних огірків ми додаємо часник, зелень, прянощі. Але є ще один обов’язковий інгредієнт, якщо ви хочете отримати незвичайний та пікантний смак.

Раніше ми розповідали, як засолити огірки в пакеті за 10 хвилин.

Йдеться про мед.

Для початку підготуйте огірки. Їх потрібно вимити, обсушити та обрізати кінчики з двох сторін. Якщо огірки великі, то можна розрізати їх навпіл.

Окремо готуємо розсіл.

На літр холодної води потрібно додати 2 столові ложки солі та 1 чайну ложку рідкого меду. Добре розмішати, щоб усі компоненти з’єдналися між собою.

Потім на дно банки укладаємо лист хрону, 2 гілочки кропу з парасольками, 3 лаврові листи і пару горошин чорного і запашного перцю. Якщо ви любите часник, то він також буде не зайвим.

Укладаємо в банку огірки та заливаємо їх розсолом, після чого закриваємо банку капроновою кришкою і залишаємо в темному місці при кімнатній температурі на 2 дні.

Після цього огірки переносимо в холодильник, даємо їм охолодитись і вживаємо.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні