Інгредієнти:
- кабачки – 3 кг,
- цибуля – 5 кг,
- томатна паста – 250 мг,
- олія соняшникова – 200 мг,
- цукор – 2 ст. л,
- оцет – 2 ст. л,
- сіль та чорний перець – за смаком.
Приготування:
- Кабачки потрібно почистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками. Пропустити їх через м’ясорубку.
- Цибулю нарізати маленькими кубиками.
- Розігріти сковороду з олією і посмажити в ній цибулю до золотистого кольору.
- Смажену цибулю теж пропустити через м’ясорубку, додати до кабачкового пюре та перемішати.
- Викласти все в каструлю, поставити на невеликий вогонь і тушкувати овочі протягом двох годин. Періодично помішуючи.
- Додати томатну пасту, олію, цукор та оцет. Все добре перемішати і залишити тушкуватися ще 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування потрібно всипати в нашу ікру сіль та перець.
- Готову ікру викласти у простерилізовані банки та закрити кришками на зиму. А можна й одразу їсти.