Утворення гіркоти у баклажанах провокує соланін. У великій кількості він може спричинити отруєння. Тому так важливо підготувати баклажани до приготування та прибрати гіркоту.
Який кулінарний секрет допоможе прибрати гіркоту?
Для початку потрібно подрібнити баклажани на звичні кружки. І в літрі води розчинити 1 столову ложку солі. Відправляємо баклажани в солоний розчин та залишаємо на 30 хвилин. Потім зливаємо наш продукт у друшляк і ретельно промиваємо водою. Після такої процедури від гіркоти не залишиться й сліду.
За бажанням завдання можна спростити. Для цього потрібно баклажани розрізати на дві частини та щедро посипати сіллю.
Потім почекати 20 хвилин, після чого змити сіль і приступати до приготування смачних страв.
Обидва ці методи ефективні.
Звісно, зараз селекціонерами виведено чимало нових сортів баклажанів, які не гірчать. Найчастіше це білі баклажани. Також є інші сині сорти без гіркоти. Це: Лебединий, Сюрприз, Пінг-Понг F1, Комета, Матросік, Алмаз, Пелікан F1.
Раніше ми розповідали, як зберегти баклажани свіжими на зиму.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…