П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 12 липня – зведення...

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 12 липня – зведення Генштабу ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Противник і далі зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, тривають тяжкі бої. Протягом доби сталося 29 бойових зіткнень.

Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними БпЛА “Shahed” по Україні.

Минулої доби російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками типу «Shahed». Усього було задіяно 28 дронів-камікадзе. В результаті успішної бойової роботи наша ППО знищила 26 ударних БпЛА.

Минулої доби ворог завдав 65 авіаційних ударів і зробив 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ і населеними пунктами.

На жаль, окрім зруйнованої інфраструктури постраждали мирні люди.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.

Минулої доби завдав авіаційних ударів у районах Волфіного Сумської області та Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

На Куп’янському напрямі наші воїни стійко тримають оборону.

Ворог завдав авіаційного удару в районах населених пунктів Подоли, Кучерівки та Кислівки Харківської області. Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Червоне Перше, Кам’янка, Дворічна, Західне, Масютівка, Кислівка Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямі протягом доби супротивник вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого Донецької області.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Білогорівка, Невське Луганської області.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії, наші захисники успішно відбили атаки противника в районі населеного пункту Григорівка та на схід від Оріхово-Василівки.

Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема Олександро-Шультине, Васюківка, Богданівка, Хромове, Часів Яр, Південне та Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Авдіївки, Першотравневого та Невельського.

Ворог завдав авіаційних ударів біля Нью-Йорка та міста Авдіївка. Водночас, окупанти здійснили артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Авдіївка, Бердичі, Північне та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі, під ворожим вогнем артилерії, наші захисники відбили всі атаки в районах населених пунктів Перемога, Новомихайлівка та Мар’їнка.

Ворог здійснив обстріл понад 15 населених пунктів, у тому числі Костянтинівка, Мар’їнка, Перемога та Єлизаветівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у Благодатному районі.

Завдав авіаційних ударів біля Відрадного, Сторожевого, Рівного та Макарівки. Ворог здійснив обстріл понад 15 населених пунктів, у тому числі Вугледар, Благодатне, Макарівка та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Мала Токмачка, Оріхів Запорізької області та Золота Балка, Молодіжне Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, зокрема Гуляйполе, Гуляйпільське, Залізничне, Полтавка, Ольгівське Запорізької області; Козацьке, Львів, Інженерне, Токарівка Херсонської області та Херсон, а також Дніпровське, Дмитрівка та Іванівка Миколаївської області.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили 3 пункти управління, 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 1 засіб протиповітряної оборони та 1 станцію РЕБ противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні