Риба – один із необхідних компонентів при дієті для зміцнення серцево-судинної системи. Так, і як джерело тварин білків вона є кращим вибором, ніж, наприклад, яловичина, свинина чи птиця.
Раніше ми розповідали, яка риба корисна для пенсіонерів.
Риба містить велику кількість ненасичених жирів, корисних для серця, тоді як м’ясо тварин містить більше насичених жирів, які можуть підняти рівень холестерину в крові.
Риба також багата омега-3 жирними кислотами, які зменшують рівень холестерину в крові та кров’яний тиск. Крім того, як повідомляє Американська Асоціація Серця, вживання риби зменшує ймовірність розвитку вад серця.
Найкориснішою рибою для серця кардіологи вважають:
- лососеві. Найбільшим джерелом поліненасичених кислот є: форель, кета, горбуша, сьомга;
- палтус – сімейство камбали, є гарним джерелом легкого засвоєння білка, жирних кислот та мінеральних речовин;
- тріска – сімейство тріскових, є найнижчим калорійним варіантом;
- оселедець – найпопулярніший продукт, який має великий попит;
- скумбрія – не менш популярна, ніж оселедець, за рахунок своїх смакових якостей та прийнятної ціни;
- тунець – часто використовують як складову у салатах, східній кухні;
- мойва – сімейство корюшки, має корисні властивості і відрізняється соковитим і ніжним смаком.
Як бачите, для здоров’я серця корисні багато видів риби, причому можна вибрати варіант дорожчий, а також побюджетний. І користі від цього не буде менше.