Новини

Нічна атака на Україну та складна ситуація на фронті – інформація Генштабу на ранок 11 липня

Минулої доби російські окупанти завдали ракетного удару по території одного з інфраструктурних об’єктів Миколаєва.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах, тривають тяжкі бої.

Протягом доби сталося 30 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.

Минулої доби завдав авіаційних ударів у районах Басово, Одноробівка та Ветеринарне Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли близько 10 населених пунктів.

На Куп’янському напрямі наші воїни стійко тримають оборону.

Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Західне, Масютівка, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямі протягом доби противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Терни, Званівка, Роздолівка, Білогорівка Донецької області.

Артилерійські обстріли зазнали понад 15 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем артилерії супротивника, наші захисники успішно відбили атаки окупантів у районі населеного пункту Григорівка Донецької області.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Дружба та Торецьк. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, у тому числі Васюківка, Богданівка, Хромове, Годинник Яр, Іванівське, Олександро-Шультине та Південне Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Північної Донецької області.

Ворог завдав авіаційного удару біля Авдіївки. Водночас, ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, у тому числі Авдіївка, Першотравневе та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі, під ворожими вогнем артилерії, наші захисники відбили всі ворожі атаки в районах населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка.

Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки Донецької області. Здійснив обстріл понад 10 населених пунктів, у тому числі Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка та Перемога.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки Донецької області.

Завдав авіаційного удару в районі Відрадного. Здійснив обстріл понад 10 населених пунктів, зокрема, постраждали Вугледар, Сторожево, Благодатне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема Новодарівка, Левадне, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Оріхів Запорізької області; Берислав, Козацьке, Львові, Антонівка, Інженерне, Дніпровське Херсонської області та Херсон. Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Також нашими захисниками було знищено 3 розвідувальні БПЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили, склад боєприпасів, 7 артилерійських засобів на вогневих позиціях, станцію радіоелектронної боротьби та один засіб протиповітряної оборони супротивника.

Новое на сайте

  • Новини

Деяким українцям додали до пенсії 6000 гривень: хто потрапив до списків щасливчиків

В Україні середній розмір пенсійних виплат збільшився на понад 466 гривень, тепер середня пенсія складає…

18/10/2024 11:19
  • Новини

Нові можливості у віці, старшому за 55 років – як легко знайти роботу чи відкрити бізнес (відео)

Через повномасштабну війну в Україні погіршились економічні умови. Тому багато людей старшого віку йдуть працювати,…

18/10/2024 10:42
  • Новини

У Нацбанку виводять із обігу гривні: які купюри буде вилучено з 1 листопада

Громадянам не потрібно спеціально обмінювати старі банкноти, оскільки вони залишатимуться дійсним платіжним засобом і можуть…

18/10/2024 10:11
  • Новини

Для частини споживачів встановлено пільговий тариф на електроенергію – які суми будуть у платіжках

Українці, які не встигли перейти на пільговий тариф на світло до 1 жовтня, можуть це…

18/10/2024 09:03
  • Новини

Бойова робота ППО у Києві велася понад 4,5 години — воєнне зведення 18 жовтня

Цієї ночі російські війська здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками по цивільному населенню та інфраструктурі…

18/10/2024 08:38
  • Новини

Міжнародний фонд оголосив про надання “зимової” гуманітарної допомоги – що видають українцям

Українців запрошують зареєструватись на нову гуманітарну допомогу. Як це зробити – читайте нижче.

18/10/2024 07:29